ДругиВрабчо Джуджето

илюстрации Моника Куманска

Автор: Тончо Василев

Цена: 10,80 лв. 12,00 лв.

Legal English for Bulgarian Professionals

Edited and proofread by Bruce Whitfield, JD

Legal English for Bulgarian Professionals е система за преподаване на юридически английски език, специално разработена за приложение в България. Тя обхваща основна правна терминология от следните области: обща теория на държавата и правото, устройство на съдебната система, административно, трудово, наказателно, гражданско, търговско, конкурентно право и право на Европейския съюз.

Автори: Георги Няголов и Пенка Думанова

Цена: 22,50 лв. 25,00 лв.

Отвъд завесата

Тази книга е за хората, които обичат операта и биха желали да научат нещо повече за нейния вътрешен свят. В нея са споделени размисли, случки, изстрадани мигове и творчески празници от превъплъщенията в тридесет и четири роли на оперната певица Галя Йончева.

Автор: Галя Йончева

Цена: 13,50 лв. 15,00 лв.

Българско-английски морски речник

Bulgarian-English Maritime Dictionary

Автор: Галина Великова

Цена: 31,50 лв. 35,00 лв.

Оперни пътеки

второ издание

ЧЕТИРИДЕСЕТ И ПЕТ оперни певци, диригенти, режисьори, художник-постановчик, прима балерина, концертмайстор и корепетитори разказват за операта отвъд завесата – всеотдаен труд и любов към професията, реализация и пропуснати възможности, мечти и борби.

Автор: Галя Йончева

Цена: 19,80 лв. 22,00 лв.

Грабвайте дъските

стъпка по стъпка в сноуборда

Време е да направите първите си стъпки в сноуборда! Представяме на многобройните любители на екстремните зимни спортове първата книга за сноуборд, която излиза в България. Тя е написана от сноуборд учителите Християн и Антония Драгошинови, които, обобщавайки своя богат опит, ще ви запознаят с азбуката на този чудесен спорт.

Автори: Антония Драгошинова и Христиан Драгошинов

Цена: 8,91 лв. 9,90 лв.

Поетично измерение

поезия

Книгата представя автора в нова и непозната светлина – тази на поезията. Пет поетични цикъла – Стихове за стиха, Сезони, Посвещения, Ескизи и Насаме с времето, от своя страна са вградени в рамката на две стихотворения, извън циклите – Прологично и Епилогично.

Автор: Снежана Начева

Цена: 3,60 лв. 4,00 лв.

Кухнята

Японската писателка Банана Йошимото е родена в Токио на 24 юли 1964 г. Специализира литература в най-големия университет в Япония – Nihon University. Нейната дебютна новела „Кухнята“ излиза през 1988 г. и се превръща в абсолютен бестселър, като само в Япония е преиздавана над 60 пъти.

Автор: Банана Йошимото

Цена: 2,88 лв. 3,20 лв.

Моята Ане Франк

Авторката на детски книги Мацутани Миоко е родена през 1926 г. в Токио. Първите й творби се появяват през 1951 г. и могат да се разделят на три групи: книги, вдъхновени от японския фолклор, като „Таро – синът на дракона“; детски книжки с картинки, между които е серията „Малкият Момчан“; и повести на социални теми, където спада и „Моята Ане Франк“.

Автор: Мацутани Миоко

Цена: 1,98 лв. 2,20 лв.