Срокове и условия за доставка

1. Доставка по пощата

Доставката по пощата на територията на цяла България е безплатна за клиента и се извършва от „Български пощи“ с услугата за изпращане на препоръчана пратка.

Пратката Ви ще бъде изпратена до пощенската станция, обслужваща Вашия район.

Срокът, за който „Български пощи“ извършва доставката, обикновено е до 3 работни дни.

Поръчки, получени до 16:30 ч., се обработват от нас и предават за изпращане по пощата на същия ден, а поръчки, получени след този час или в неработен ден – на следващия работен ден.

Когато пратката Ви пристигне, ще получите известие в пощенската си кутия. Ако по някаква причина не се сдобиете с известието до 3 дни, можете да се обадите в пощенската станция за Вашия район или направо да потърсите пратката си в нея.

Ако сте избрали този начин на доставка, е необходимо да заплатите авансово дължимата по поръчката Ви сума чрез един от предоставените начини: банков трансфер, чрез ePay/EasyPay, чрез PayPal, директно с кредитна/дебитна карта. Поръчката Ви ще бъде обработена само след като плащането постъпи при нас.

2. Доставка по куриер

Доставката по куриер се заплаща от клиента спрямо фиксирани цени и се извършва от куриерска фирма „Спиди“.

   Опциите за доставка по куриер са със следните срокове и цени:

   • За гр. София – 1 работен ден – 4,00 лв.
   • За извън гр. София – икономична доставка – 2 работни дни – 5,00 лв.
   • За извън гр. София – експресна доставка (само за бизнес зоната на „Спиди“) – 1 работен ден – 7,00 лв.

   За по-малки населени места важи специален график на обслужване от „Спиди“, като срокът за доставка се удължава до деня на посещение на населеното място от куриера.

   Поръчки, получени до 16:30 ч., се обработват от нас и предават за изпращане по куриер на същия ден, а поръчки, получени след този час или в неработен ден – на следващия работен ден.


   Важно!
   От 01.11.2018 г. за доставка в събота Спиди въвежда допълнително +3 лв. за доставка на пратки до адрес. Тази надбавка не се начислява за пратки до офис на Спиди.

   При въвеждане на заявката моля да ни информирате дали желаете да получите пратката в събота в офис на Спиди, или с куриер до адрес в понеделник. И в двата случая допълнителна сума не се начислява.


   Ако сте избрали този начин на доставка, имате следните възможности за плащане на дължимата по поръчката Ви сума (включваща цената на доставката):

   • Наложен платеж – сумата се заплаща в брой на куриера.
   • Авансово плащане – сумата се заплаща чрез един от предоставените начини: банков трансфер, чрез ePay/EasyPay, чрез PayPal, директно с кредитна/дебитна карта. В този случай поръчката Ви ще бъде обработена само след като плащането постъпи при нас.