2009Списание „Адвокатски преглед“ отбеляза 10 години от възстановяването си

11.12.2009 г.

На 11 декември Висшият адвокатски съвет организира тържествен коктейл по случай 10 години от възстановяването на списание „Адвокатски преглед“. Директорът на издателство „Сиби“ Васил Ташев и главният редактор Наталия Гуджева получиха почетни плакети и грамоти, връчени им лично от председателя Даниела Доковска.

Международен панаир на книгата

2–6.12.2009 г.

От 2 до 6 декември в Националния дворец на културата ще се проведе Софийският международен панаир на книгата. Заповядайте на щанд № 304, ет. 3 – запад, където ви очакват най-новите и актуални книги от издателство „Сиби“. Очакваме ви с коледно настроение и специална отстъпка от 20%.

Представяне на книгата „Съпоставка на Мойсеевия закон и римските закони“ в НБУ

30.11.2009 г.

Книгата „Съпоставка на Мойсеевия закон и римските закони“ беше представена на 30-и ноември в Нов български университет. Водещ на събитието беше лично ръководителят на департамент „Право“ проф. д-р Румен Владимиров. Книгата беше представена от проф. Малина Новкиришка, преподавател по Римско частно право.

Представяне на книгата „Авторското право в музиката“

24.11.2009 г.

Кафе-книжарница Пингвините се оказа тясна за многобройните гости, които на 24 ноември присъстваха на премиерата на новата книга на Георги Саракинов „Авторското право в музиката“. Книгата беше представена еднакво вълнуващо и интересно от двете най-логични гледни точки – тази на музикантите и тази на юристите.

Колоквиум „Българското трудово и осигурително право в модерния свят“

29.10.2009 г.

В чест на 75-ата годишнина на проф. д.ю.н. Васил Мръчков издателство „Сиби“ и катедра „Трудово право и обществено осигуряване“ към Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организираха колоквиум „Българското трудово и осигурително право в модерния свят“.

Първокурсниците от ЮФ на Софийския университет получиха Конституцията на Република България

22.10.2009 г.

За втора поредна година издателство „Сиби“ подари на първокурсниците от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Конституцията на Република България. Това традиционно се случи на тяхната първа лекция в най-голямата аудитория 272 на Алма Матер.

Представяне на книгата „Съпоставка на Мойсеевия закон и римските закони“

16.10.2009 г.

На 16 октомври в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ беше представена книгата "Съпоставка на Мойсеевия закон и римските закони“. Книгата представи проф. д-р Малина Новкиришка-Стоянова, преподавател по римско частно право. Адвокат Емилия Недева от АК Пловдив изрази своята положителна оценка за изданието, като подчерта, че от него могат да се поучат дори днешните законодатели.

Представяне на книгата „Пряка демокрация“

15.10.2009 г.

На 15 октомври в залата на „София прес“ Мартин Белов представи новата си книга „Пряка демокрация“. Поканата беше отправена от сдружение „Болкан асист“, присъстваха представители на много неправителствени организации и журналисти.

Конституция за всеки студент първокурсник

5.10.2009 г.

По случай откриването на новата учебна година в Нов български университет издателство „Сиби“ подари на студентите първокурсници от департамент „Право” по един екземпляр от Конституцията на Република България.

Тържествено награждаване в НБУ

6.07.2009 г.

На 6 юли в зала 210 на Нов български университет се състоя тържествено награждаване на студентите, завършващи V курс, специалност „Право“, организирано от издателство „Сиби“. Комплекти с актуални издания с логото на „Сиби“ получиха всички присъстващи, а студентите Десислава Велчева, Димитър Пеков и Доротея Димитрова бяха отличени с допълнителни награди за отличен успех.

Промоция на завършващите Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”

4.06.2009 г.

На 4 юни в аудитория 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски” се състоя промоцията на студентите от Юридическия факултет. Традиционно издателство „Сиби” дари книги на всички, които получиха своите дипломи.

Пролетен панаир на книгата

20–24.05.2009 г.

От 20 до 24 май 2009 г. в Националния дворец на културата, етаж 7, зала 3, ще се проведе Пролетен базар на книгата. Тази година атмосферата ще бъде особено празнична, тъй като „най-голямата книжарница” ще отвори врати за Деня на българската просвета и култура.

„Сиби“ беше официален спонсор на студентско състезание по публична защита

16.05.2009 г.

На 16 май 2009 г. в Съюза на юристите се проведе първото състезание по публична защита, организирано от ELSA – България. Издателство „Сиби“ беше официален спонсор на тази чудесна инициатива. До втория кръг на състезанието бяха допуснати общо 12 участници – по 6 за гражданско-правния и наказателно-правния казус, които изнесоха пред аудиторията своите публични защити.

„Сиби“ награди за поредна година студент по случай Деня на Конституцията и юриста

16.04.2009 г.

За седма поредна година по случай 16 април – Деня на Конституцията и професионален празник на юриста, издателство „Сиби“ награди студент отличник за високи постижения в овладяването на правните науки. Празникът съвпадна и с честването на 130-та годишнина от приемането на Търновската конституция. Традиционно тържественото честване беше организирано от Съюза на юристите в България.

Печеливши от томболата по случай 10 години „Юридически свят”

3.02.2009 г.

Благодарим на всички студенти от юридическите факултети, които се включиха в нашата инициатива. Надяваме се, че и занапред ще имаме възможности за нови контакти с всички вас и още поводи за награди. С брой 1 за 2009 г. списание „Юридически свят“ отбеляза своята десета годишнина.