2010Софийски международен панаир на книгата в НДК

7–12.12.2010 г.

От 7 до 12 декември 2010 г. в Националния дворец на културата се проведе Софийският международен панаир на книгата. За пореден път щандът на „Сиби“ беше посетен от много читатели. Специален акцент по време на панаира беше книгата „Реторика“ от Бранислав Нушич, която се радваше на голям интерес.

Представяне на книгата „Гражданското участие в политическия процес“

28.11.2010 г.

На 28 ноември издателство „Сиби” представи новата книга на Мартин Белов – „Гражданското участие в политическия процес“. Сред гостите преобладаваха представители на академичната общност – студенти и преподаватели, но присъстваха и съдии от Конституционния съд, политици, адвокати, служители във висшата държавна администрация, журналисти.

Конкурс по обща теория на правото – награждаване

28.10.2010 г.

На 28.10.2010 г., на представянето на книгата на Мартин Белов „Гражданското участие в политическия процес“, бяха връчени награди на студенти, класирани на първите места в конкурса по обща теория на правото. Отличените получиха своите награди от проф. Росен Ташев.

Непознатият Бранислав Нушич

6.12.2010 г.

За първи път на български език излезе от печат произведение от известния сръбски писател Бранислав Нушич – „Реторика”. Най-голямата книжарница „Пингвините“ в подлеза на СУ „Св. Климент Охридски” беше домакин на премиерата на книгата и на многобройни гости – хора с различни професии, обединени от интереса си към словото и публичната реч.

Конференция „Съвременното право – проблеми и тенденции“

19.10.2010 г.

Списание „Съвременно право“ навърши 20 години. Днес то присъства във всяка юридическа библиотека и продължава да представя на читателите статии и други интересни авторски материали с принос за развитието на българската правна наука.

Издателство „Сиби“ спечели проект по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007–2013

13.10.2010 г.

„Сиби“ ООД започна изпълнението на проект „Повишаване конкурентоспособността на „Сиби” ООД чрез въвеждане и сертифициране на международния стандарт за управление на качеството”. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата цел на проекта е повишаване на конкурентоспособността на „Сиби” ООД.

Конституция за всеки първокурсник от Юридическия факултет на СУ

7.10.2010 г.

На тържественото откриване на новата академична година за Юридическия факултет на Софийския университет издателство „Сиби“ подари Конституцията на Република България на всички първокурсници.

Конституция за всеки първокурсник в департамент „Право“ на НБУ

7.10.2010 г.

За поредна година издателство „Сиби“ подари Конституцията на Република България на всички първокурсници от департамент „Право“ към Нов български университет, които присъстваха на празничното откриване на новата учебна година.

Дарение на книги за Столична библиотека

30.09.2010 г.

Издателство „Сиби“ връчи дарение на Столичната библиотека по случай откриването на новата академична година. Събитието се състоя на 30 септември в мраморното фоайе на библиотеката (пл. „Славейков“ № 4). Над 100 актуални заглавия от каталога на „Сиби“ ще допълнят и обогатят наличния библиотечен фонд от юридическа литература.

Промоция на завършващите Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

18.06.2010 г.

На 18 юни в аудитория 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски” се състоя промоцията на студентите от Юридическия факултет. Традиционно издателство „Сиби” дари книги на всички, които получиха своите дипломи.

„Сиби“ получи сертификат за съответствие с ISO 9001:2008

6.06.2010 г.

„Сиби“ получи сертификат, който потвърждава, че издателството е внедрило и прилага Система за управление на качеството в съответствие с изискванията на стандарта ISO 9001:2008. Сертификатът е издаден на 6 юни 2010 г. от международно признатата сертифицираща организация Moody International.

Представяне на книгата „Административният елит на XXI век“

3.06.2010 г.

На 3 юни в кафе-книжарница „Пингвините“ по повод новата книга на Александър Маринов: „Административният елит на 21 век”, се събраха много гости – служители от държавната администрация, сред които от Министерството на правосъдието, Министерството на земеделието и храните, Омбудсмана на Република България, президентството и др., представители на научните среди, студенти, приятели и почитатели.

Представяне на книгата „Данъчните нарушения“

27.05.2010 г.

Издателство „Сиби“, дружество „Европейско право“ и книжарници „Пингвините“ представиха на 26 май книгата „Данъчните нарушения“ от Христо Христозов. Поканата уважиха съдии от Върховния административен съд, преподаватели от юридическите факултети на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и УНСС, адвокати, частни съдебни изпълнители, както и много други гости.

„Сиби“ беше спонсор на студентско състезание по публична защита

1.05.2010 г.

На 1 май 2010 г. се проведе престижното студентско състезание по публична защита, организирано от ELSA България. За поредна година „Сиби“ беше официален спонсор на мероприятието.

„Сиби“ беше официален спонсор на студентско състезание по решаване на казуси

17.04.2010 г.

За поредна година Кръжокът по гражданско право към Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” организира Национално състезание по решаване на казуси. Това е най-големият студентски научен форум. Издателство „Сиби“ беше официален спонсор на тазгодишното състезание, което се проведе на 17 април в Съдебната палата в София.