2012XXXI Софийски международен панаир на книгата в НДК

4.12.2012 г.

От 4 до 9 декември в Националния дворец на културата се провежда Софийският международен панаир на книгата. Заповядайте на щанд № 336, ет. 3, където ви очакват най-новите и актуални книги от издателство „Сиби“. Работното време е от 10 до 20 ч., а входът за посетители е свободен.

Трудовото и осигурителното право в България – мит и реалност

25.10.2012 г.

В Конферентната зала на СУ „Св. Климент Охридски“ се състоя научно-практическата конференция „Трудовото и осигурителното право в България – мит и реалност“ . Организатори на конференцията бяха Катедрата по трудово и осигурително право към ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски“ и издателство „Сиби“.

Конституция за всеки първокурсник

4.10.2012 г.

По повод официалното откриване на учебната година в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ издателство „Сиби" подари по една книжка от Конституцията на всеки първокурсник от специалността „Право“, с пожелание за много успехи през следването.

Представяне на книгата „Трафикът на хора“

20.06.2012 г.

Книгата ще бъде представена от Радка Стоянова, прокурор в СГП, Пламен Томов, съдия във ВКС, и Петя Попова, правен психолог. Очакваме ви на 20 юни, сряда, от 18 ч. в Библиотеката на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Промоция на студентите в ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски“

10.04.2012 г.

На 1 юни в Софийския университет „Св. Климент Охридски” се състоя промоцията на студентите от Юридическия факултет. Традиционно издателство „Сиби” дари книги на всички, които получиха своите дипломи.

Публична лекция на професор Валентин Петев

17.05.2012 г.

Юридическият факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и издателство „Сиби“ организират публична лекция на тема „Правната философия на XXI век“. Лекторът проф. д-р Валентин Петев е преподавател по гражданско право, теория на правото и сравнително право в Университета в Мюнстер и това е неговата първа публична изява в България.

Студентско състезание „Oбщата теория на правото в началото на XXI век“

15.05.2012 г.

На 15 май в Софийския университет се състоя Националното студентско състезание „Общата теория на правото в началото на XXI век“, организирано от кръжока по обща теория на правото и от издателство „Сиби“. И тази година беше продължена традицията на това състезание, чийто основоположник беше гл. ас. Георги Денков.

Представяне на книгата „Принципът на суверенитета“

10.04.2012 г.

Книгата ще представи проф. Снежана Начева. Очакваме ви на 10 април, вторник, от 17 ч. в Библиотеката на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Национално състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право

9.04.2012 г.

За финалната фаза на състезанието се класираха три отбора от СУ и един отбор от ВТУ. В журито се включиха изтъкнати специалисти в областта на гражданското и търговското право, представители на теорията и на практиката. Награждаването беше вълнуващо и събра всички положителни емоции на участниците, съдиите и гостите в състезанието.