Конференция „Съвременното право – проблеми и тенденции“

19.10.2010 г.

Списание „Съвременно право“ навърши 20 години. Днес то присъства във всяка юридическа библиотека и продължава да представя на читателите статии и други интересни авторски материали с принос за развитието на българската правна наука.

Своята 20-годишнина списанието отбеляза на 19 октомври 2010 г. с научно-практическа конференция в Софийския университет на тема „Съвременното право – проблеми и тенденции“.
След тържественото откриване проф. Красимира Средкова, главен редактор на списанието, връчи награди за заслуги към неговото развитие.
Доклади изнесоха преподаватели от юридическите факултети в София и страната, както и практикуващи юристи.

Многобройни бяха приятелите на „Съвременно право“, които уважиха празника. Сред гостите на конференцията бяха зам.-ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, деканът на Юридическия факултет проф. Тенчо Колев, председателят на Висшия адвокатски съвет Даниела Доковска и много други. Присъстващите имаха възможност както да чуят докладите на участниците, така и да се включат в оживените дискусии, които следваха всеки от четирите модула.

Любов и всеотдайност към правната наука – това беше усещането, което конференцията остави след себе си. Участниците в нея си обещаха да отбележат и следващия празник на списанието по този начин, като изразиха надеждата, че тогава ще има повече тенденции, отколкото проблеми, които ще трябва да разискват.