Доставка и плащане

СРОКОВЕ И УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

1. Доставка по пощата

Доставката по пощата на територията на цяла България е безплатна за клиента и се извършва от „Български пощи“ с услугата за изпращане на препоръчана пратка.

Пратката Ви ще бъде изпратена до пощенската станция, обслужваща Вашия район.

Срокът, за който „Български пощи“ извършва доставката, обикновено е до 3 работни дни.

Поръчки, получени до 16:30 ч., се обработват от нас и предават за изпращане по пощата същия ден, а поръчки, получени след този час или в неработен ден – следващия работен ден.

Когато пратката Ви пристигне, ще получите известие в пощенската си кутия. Ако по някаква причина не се сдобиете с известието до 3 дни, можете да се обадите в пощенската станция за Вашия район или направо да потърсите пратката си в нея.

Ако сте избрали този начин на доставка, е необходимо да заплатите авансово дължимата по поръчката Ви сума чрез един от предоставените начини: банков трансфер, чрез ePay/EasyPay, чрез PayPal, директно с кредитна/дебитна карта. Поръчката Ви ще бъде обработена само след като плащането постъпи при нас.

2. Доставка по куриер

Доставката по куриер се заплаща от клиента спрямо фиксирани цени и се извършва от куриерска фирма „Спиди“.

Опциите за доставка по куриер са със следните срокове и цени:

  • За гр. София – 1 работен ден – 4,00 лв.
  • За извън гр. София – доставка – 1-2 работни дни – 5,00 лв. (изключение са населени места с фиксирани дни за доставка)
  • За извън гр. София – експресна доставка – 1 работен ден – 7,00 лв. (изключение са населени места с фиксирани дни за доставка)

За по-малки населени места важи специален график на обслужване от „Спиди“, като срокът за доставка се удължава до деня на посещение на населеното място от куриера.

Поръчки, получени до 16:30 ч., се обработват от нас и предават за изпращане по куриер същия ден, а поръчки, получени след този час или в неработен ден – следващия работен ден.


Ако сте избрали този начин на доставка, имате следните възможности за плащане на дължимата по поръчката Ви сума (включваща цената на доставката):

  • Пощенски паричен превод (наложен платеж) – сумата се заплаща в брой на куриера.
    Моля, запазете документа, издаден от куриера, при предаването на пратката! Това е Вашият касов бон.
  • Авансово плащане – сумата се заплаща чрез един от следните начини: банков трансфер, чрез ePay/EasyPay, чрез PayPal, директно с кредитна/дебитна карта. В този случай поръчката Ви ще бъде обработена само след като плащането постъпи при нас.

Важно!
От 01.11.2018 г. за доставка в събота Спиди въвежда допълнително +3.60 лв. с ДДС за доставка на пратки до адрес. Тази надбавка не се начислява за пратки до офис на Спиди.

При въвеждане на заявката моля да ни информирате дали желаете да получите пратката в събота в офис на Спиди, или с куриер до адрес в понеделник. И в двата случая допълнителна сума не се начислява.