2009 г.: Представяне на книгата „Авторското право в музиката“

24.11.2009 г.

Кафе-книжарница Пингвините се оказа тясна за многобройните гости, които на 24 ноември присъстваха на премиерата на новата книга на Георги Саракинов „Авторското право в музиката“.

Книгата беше представена еднакво вълнуващо и интересно от двете най-логични гледни точки – тази на музикантите и тази на юристите. Музикантът проф. Пламен Джуров и юристката Марияна Лазарова не просто очертаха накратко най-важното за книгата, но заинтригуваха публиката с увлекателните си експозета. Авторът благодари специално на издателство „Сиби“ и сподели, че е изключително щастлив и развълнуван да види препълнена кафе-книжарница „Пингвините“, която беше домакин на събитието.

Сред пъстроцветната публика можеха да се забележат доста известни личности от музикалния и правния елит, сред които композиторът Тончо Русев, председателят и главният секретар на Висшия адвокатски съвет Даниела Доковска и Валентин Бенатов, председателят на АБРО Гриша Камбуров, изпълнителният директор на „Музикаутор“ Магдалина Тодорова, директорът на Софийската филхармония Явор Димитров и много други. Заслужава специално да се отбележи и присъствието на представители на държавните институции – сред гостите бяха председателят на Комисията по култура при Народното събрание Даниела Петрова и Георги Дамянов – Дирекция „Авторско право и сродни права“ в Министерството на културата.

Автографи, цветя, снимки, лъчезарни усмивки и приятелски разговори, придружени с чаша вино, очертаха завършека на вечерта. А срещите на книгата „Авторското право в музиката“ с нейните читатели тепърва предстоят.