2022 г.: Изложба от фотографии на Кристиан Таков – „Моралът е доброто“

Откриване на 11 юли 2022 г. на Моста на влюбените в София. 

 

Известният юрист, интелектуалец и общественик доц. д-р Кристиан Таков (1965 – 2017 г.) е забележителна фигура в най-новата ни история. През целия си професионален и личен живот той полага системни усилия за изграждане на активно гражданско общество и за утвърждаване на фундаментални за демокрацията ценности. Стремежът на доц. Таков е думи като „право“, „свобода“, „справедливост“ и „морал“ да не остават изпразнени от съдържание понятия. Неслучайно днес много хора го описват с една единствена дума – будител.

Вдъхновен от него, екипът на „Аффлатус“ вече две години работи упорито върху претворяването на живота и дейността му биографичен документален филм със заглавие „Моралът е доброто.“ В рамките на работата по филма бяха издирени много непубликувани досега архивни кадри и документи, както и много авторски фотографии на Кристиан Таков.

Съвсем естествено се роди и идеята част от творчеството му да се представи под формата на изложба. Експозицията ще съдържа авторски фотографии на Кристиан Таков от различни периоди на живота му, а посланието, което носи, е: “Доброто има непрекъсната необходимост в него да се влага енергия, за да продължи да съществува” – мисъл на Кристиан Таков".

Може да посетите изпожбата от 11 до 24 юли 2022 г. 

???? Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/587825362635652

????️ Интервю на Силвия Великова с Веселин Диманов: https://bnr.bg/post/101668030/moralat-e-dobroto-izlojba-i-dokumentalen-film-za-kristian-takov?fbclid=IwAR10XKLucVSHgNaKSU7vWOhxcXvaRf-V3DRHzpoXVle-89Pf02cy19ps00w