2022 г.: Пролетен базар на книгата

30 май 2022 г. – 5 юни 2022 г. 

Заповядайте на щанда на „Сиби“ в рамките на Пролетния базар на книгата в пространството пред НДК между 30 май и 5 юни, където Ви чакат отстъпки, нови заглавия и нетърпеливи за контакт с читателите колеги! 

В продължение на една седмица - от 30 май (понеделник) до 5 юни (неделя) в пространството пред Националния дворец на културата ще над 15 000 заглавия на повече от 130 издатели ще търсят своите читатели. Темата на тазгодишния пролетен базар е ГРАМОТНОСТТА, а фокусът на организаторите от Асоциация „Българска книга“ са подрастващите, за които са подготвени над 20 премиери на нови книги, срещи с автори и илюстратори, забавни игри и развлекателна програма.

В специално обособения Литературен кът в 11:00 часа на 30 май ще бъде официалното откриване на най-мащабното литературно събитие у нас, а в следващите дни ще има многобройни премиери и срещи с автори, преводачи и илюстратори на над 40 нови творби. Още толкова нови заглавия ще бъдат представени на щандовете на издателствата, разположени в близо 60 шатри на 1500 кв. м. изложбена площ. Паралелна програма ще върви в книжарници, литературни клубове и много други локации в столицата.

Събитието е част от Културния календар на Столична община за 2022 г. и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.