2011 г.: Национално състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право

9.04.2011 г.

За поредна година издателство „Сиби“ беше официален спонсор на най-голямото студентско състезание за решаване на казуси в областта на гражданското и търговско право.

Тази година победители станаха Деница Терзийска, Димо Господинов, Иван Цветков и Рая Цанкова – студенти от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В тазгодишното национално състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право участие взеха общо 37 отбора от шест юридически факултета в страната. Бориха се отбори от Софийския университет, Пловдивския университет, УНСС, Великотърновския университет, Бургаския свободен университет и Нов български университет.

Финалът беше на 9 април в Съдебната палата в гр. София. Присъстваха над 100 човека – съдии, организатори, участници и гости. Събитието по традиция беше открито от проф. Огнян Герджиков, който приветства участниците в състезанието и им напомни, че правото е изкуство за доброто и справедливостта.

В журито се включиха изтъкнати специалисти в областта на гражданското и търговското право: съдии от ВКС – Борислав Белазелков, Таня Райковска, Никола Хитров; съдия Владимир Вълков от СГС; преподаватели от Софийския университет – доц. д-р Кристиан Таков, гл. ас. Станислав Костов, ас. Виктор Токушев, гл. ас. д-р Камелия Цолова, гл. ас. д-р Боряна Мусева; ст. ас. д-р Иван Мангачев от НБУ, доц. д-р Таня Йосифова от УНСС и доц. д-р Силви Чернев – преподавател в Пловдивския университет и в Бургаския свободен университет.

Най-приятната част беше награждаването, защото отново събра всички положителни емоции на участниците в състезанието. Наградите бяха осигурени от издателство „Сиби“ и Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Издателство „Сиби“ също така осигури поощрителни награди за всички участници в осемте отбора, които се класираха за финалната фаза на състезанието. На победителите бяха връчени грамоти лично от съдия Борислав Белазелков.

Да пожелаем „На добър час!” на всички участници и догодина отново всички заедно да станем част от приятната и вдъхновяваща атмосфера на Националното състезание за решаване на казуси.