-10%

Подвеждащата реклама

ISBN: 978-954-28-0157-3
 • Автор:
 • Издателство:
 • Корица:
  мека
 • Страници:
  160
 • Година на издаване:
  2007
 • Състояние на книгата:
  забележки по корицата, пожълтели страници
9,00 лв.
10,00 лв.
+

Някои компании умело използват заблуда в рекламните си съобщения с една - единствена цел - продуктите или услугите им да бъдат представени като полезни и незаменими. Подвеждаща реклама наблюдаваме и в случаите, когато афишираните качествени характеристики на продукта са хиперболизирани и не отговарят в пълна степен на истината.
В ракурса на времето рекламната комуникация винаги е била в опасна близост до заблудата. Понятието реклама е събрало изключително много негативизъм и затова повечето от адресатите възприемат дори почтените рекламни послания като недостоверни. Тяхната реакция е логична, тъй като много компании спекулират с истината, поне що се отнася до интегрираните маркетингови комуникации. Подвеждащата реклама използва редица техники, някои от които действат манипулативно на подсъзнателно ниво. Това означава, че във всеки един момент ние можем да бъдем подложени на масирана психологична атака, чиято цел е единствено корпоративната печалба.
Книгата представя повечето от известните форми на лъжа, манипулация и пропаганда, използвани за осъществяване на подвеждащата рекламна комуникация. Заблуждаващата реклама спекулира и играе с човешките емоции, залъгва ни така, както самите ние искаме да бъдем излъгани.
Когато прелистите тези страници, ще разберете, че не всичко, което се показва на телевизионния екран, е истина. А след като осъзнаете каква позиция заемат потребителите в конструираната от корпорациите маркетингова реалност, ще ви е много по-лесно да се предпазвате и да действате съобразно своите, а не чуждите принципи и финансови интереси.